پویش ملی پیشگیری از کرونا

اقتصاد جهان در دوران پساکرونا و شرایط ایران

اقتصاد جهان در دوران پساکرونا و شرایط ایران

اقتصاد جهان در دوران پساکرونا و شرایط ایران

وضعیت اقتصاد جهان در دوران پساکرونا و شرایط ایران، موضوع بحث تازه ترین برنامه اینترنتی «تعبیر خوب برای کابوس کرونا» بود که حضور دکتر علیرضا جعفری، فعال اقتصادی در حوزه اوراسیا و نماینده اتاق تعاون در روسیه برگزار شد.

در این برنامه، دکتر جعفری به چالش های پیش روی اقتصاد جهان حین و بعد از بحران کرونا پرداخت و جایگاه ایران در این شرایط را بررسی کرد. بنابر گفته او اقتصاد تمامی کشورها به نحوی تحت تأثیر بحران کرونا قرار خواهد گرفت و همین حالا هم تغییرات در حال وقوع است و ایران هم از این تغییرات مصون نخواهد بود.

دکتر جعفری سرمایه گذاری شخصی و گروهی را به جای سپرده گذاری، یکی از راه های مدیریت این اوضاع برای در امان ماندن سرمایه افراد و گروه های اقتصادی اعلام کرد و گفت: «در چنین شرایطی دیگر نمی توان به بانک ها و مؤسسات چندان اعتماد کرد، چه بسا بهتر باشد خودتان سرمایه گذاری کنید و کار را با نظارت خودتان پیش ببرید تا مطمئن باشید سپرده شما برای جبران خسارت ها هزینه نخواهد شد و یا با ورشکستگی بانک ها و مؤسسات از دستتان نخواهد رفت.»

او ادامه داد: «در شرایط فعلی هولدینگ های بزرگ و معتبر می توانند دست به دست هم بدهند و تکیه به مفهوم تعاون که متأسفانه دستخوش تغییر شده و معنایش را از دست داده، این مفهوم را احیا کنند و واقعا به سرمایه گذاری مشترک بپردازند. اگر هولدینگ های بزرگ تشکیل کنسرسیوم بدهند و به عنوان مثال صد گروه سرمایه گذاری دور هم جمع شوند  اعتماد دولت هم جلب خواهد شد و دریافت تسهیلات ساده تر می شود اما متأسفانه ما با فقدان متولی و ضعف کار گروهی رو به رو هستیم.»

دکتر جعفری که تجربه سال ها فعالیت اقتصادی در منطقه اوراسیا به ویژه روسیه را دارد، بازار این کشور را مستعد سرمایه گذاری دانست و گفت: «با وجود عضویت اخیر ایران در اوراسیا و مهیا بودن سرمایه گذاری در این بخش، متأسفانه غفلت زیاد صورت گرفته است. در حال حاضر کشورهایی مانند چین، تایوان و حتی ترکیه در روسیه  پایگاه و مرکز تجاری دارند و مشغول استفاده از این فرصت هستند اما سرمایه گذاران ما اقدامی نمی کنند.»

او ادامه داد: «با توجه به رابطه سیاسی خوب ایران و روسیه و آمادگی زیادی که در طرف روس برای برقراری رابطه تجاری با ایران می بینیم، اکنون بهترین فرصت سرمایه گذاری در این منطقه است اما متأسفانه غفلت صورت گرفته، ما قبلاً یک رایزن اقتصادی در سفارت داشتیم که الان چندین ماه است که رفته و هنوز کسی به جای او گذاشته نشده است. امیدوارم این غفلت‌ها سهوی باشد اما حتی در صورت سهوی بودن باز هم خیلی تأسف آور است. اتفاقی که منجر به از دست رفتن جایگاه سرمایه گذاران و صادرکنندگان ایرانی در این منطقه شده، در حالی که من فکر می کنم پتاسنیل سرمایه گذاری و صادرات زیادی در آن وجود دارد.»

این گفت و گو که به صورت مجازی در بستر شبکه اجتماعی اینستاگرام شکل گرفت، از سلسله مباحثی است که هر شب از ساعت 18:30 تا 19:30 به صورت زنده (لایو) در صفحه اینستاگرامی گروه  آریاداناک با عنوان «تعبیر خوب برای کابوس کرونا» پیرامون چالش های پیش روی اقتصاد کشور در دوران کرونا برگزار می شود و بخشی از پویش ملی پیشگیری از شیوع کرونا است. در این رویداد هر شب یک یا چند نفر از فعالان اقتصادی و اجتماعی درباره راهکارهای برون رفت از بحران و مدیریت مناسب آن به ارائه راه حل و طرح مشکلات پیش رو می پردازند.