فروشگاه اینترنتی

بررسی هنر ملیله سازی قبل و بعد از اسلام در ایران

بررسی هنر ملیله سازی قبل و بعد از اسلام در ایران

همان طور که پیداست، در این مقاله در مجله اینترنتی آریاداناک به بررسی هنر ملیله سازی قبل و بعد از اسلام در ایران می‌پردازیم. هنر ملیله سازی یکی از اصلی ترین شاخه های هنر فلز کاری می‌باشد.

در این هنر از مفتول های تزئینی که از جنس نقره 100 عیار هستند استفاده می‌شود. متنوع بودن طرح و نقش در آثار ملیله ها یکی از اصلی ترین تفاوت های هنر ملیله سازی در قبل و بعد از اسلام در ایران می‌باشد. این هنر به دو دوره جداگانه قبل از اسلام و بعد از اسلام تقسیم بندی شده است.

همانطور که می‌دانید، هنر ملیله سازی در دوره های قاجار و صفوی تکامل یافته و به شکوفایی کامل رسیده است. ناگفته نماند که هنر ملیله سازی در دوره های زند، افشار و قاجار بسیار پرطرفدار بوده است. زیرا لوازم و اشیاء کامل این هنر، مربوط به سال های 330 الی 550 می‌باشد.

جالب است بدانید که ملیله کاری یکی از اصلی ترین آثار صنایع دستی اصفهان، اردبیل، زنجان و بروجرد می‌باشد. در ادامه به بررسی این هنر از لحاظ تاریخی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

برای خرید هنر ملیله کاری می توانید اینجا را کلیک نمایید.

بررسی هنر ملیله سازی قبل و بعد از اسلام در ایران به صورت تاریخی

همان طور که گفتیم، این هنر یکی از قدیمی ترین هنر های اسلامی است که در ایران رواج پیدا کرد. با بررسی هنر ملیله سازی قبل و بعد از اسلام در ایران، این نکته را متوجه خواهیم شد که این هنر در طی این چند سال، تغییرات زیادی را داشته است. همچنین نحوه انجام آن نیز تغییر کرده است.

جالب است بدانید که در دوران قبل از اسلام این هنر، چنان مورد توجه ثروتمندان آن دوران نبود. زیرا در اکثر نقره فروشی ها و طلا فروشی ها، ملیله سازی وجود داشت و با طلا و نقره ملیله کاری می‌کردند. اما در دوران بعد از اسلام، این هنر و آثار ساخته شده از آن، مورد توجه بسیاری از ثروتمندان، نقره کاران و طلا کاران قرار گرفت.

جالب است بدانید که طی یک دوره کوتاه، در زمان ساسانیان، آثاری از این هنر وجود ندارد. حال در اینجا دو فرضیه ممکن است. فرضیه اول این است که ممکن است به دلیل حساس بودن ملیله، از بین رفته است؛ یا این که ممکن است در دوره ساسانیان، این هنر نادیده گرفته شده است و اهمیت چندانی به آن داده نشده است.

هنر ملیله سازی بعد از اسلام

همان طور که گفتیم، با بررسی هنر ملیله سازی قبل و بعد از اسلام در ایران به نکات خیلی جالبی دست پیدا می‌کنیم. آخرین دوره قبل از ورود اسلام به ایران، دوره ساسانیان بود. همان طور که گفتیم، ملیله سازی در دوره ساسانیان با رکود مواجه بود.

البته ممکن بود که پس از حمله اعراب به ایران، ملیله کاری های دوره ساسانیان توسط آن ها به غنیمت رفته است. اما پس از ورود به اسلام به ایران، زیبایی زیورآلات و ساخت لوازم تزئینی به وسیله ملیله سازی، کاملا واضح و آشکار شد. این مورد نیز، نشانگر بارز هنر و خلاقیت هنرمندان ایرانی بعد از اسلام بود.

هنرمندان ایرانی، رفته رفته هنر ملیله سازی را در کشور رواج دادند. ابتدا هنرمندان خراسانی، ملیله سازی را در زنجان رواج دادند. حتی اگر به آثار حمله مغول ها و غنیمت های آن ها نگاه کنیم، متوجه این موضوع خواهیم شد.

شهر زنجان، امروزه نیز به دلیل رونق داشتن در هنر ملیله سازی، آثار بسیار زیبایی تولید می‌کند و هر ساله گردشگران زیادی نیز به این شهر می‌آیند. تمام آثار تولید شده در این شهر نیز از تکنیک های ملیله سازی و مدرن اسلامی استفاده کرده اند. امیدواریم که این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد.

برای خرید هنر ملیله کاری می توانید اینجا را کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *