پویش ملی پیشگیری از کرونا

ماسک کودک برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در کودکان

ماسک-کودک-برای-جلوگیری-از-ابتلا-به-کرونا-در-کودکان

ماسک کودک برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در کودکان

ماسک کودک برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در کودکان نیز قابل تهیه است و پیشنهاد می شود حتما آن را برای کودک خود تهیه کنید.

یکی از نظریاتی که مدتی پس از شیوع گسترده ویروس کرونا به آن پرداخته شد این بود که کودکان به بیماری کرونا مبتلا نمی شوند.

یکی از دلایلی که برای عدم ابتلای کودکان به بیماری کرونا می آورند این است که گیرنده سلول های ریه در آن ها کمتر از بزرگسالان است.

ویروس کرونا از طریق این گیرنده ها وارد سلول ریه شده و مشکل تنفسی ایجاد می کند اما به علت کمتر بودن گیرنده در کودکان احتمال ابتلای آنها به بیماری کرونا کمتر است.

نکته قابل تامل این است که آزمایش وجود پادتن در کودکانی مثبت شد که آزمایش ابتلای آنها به بیماری کرونا منفی گزارش شده بود.

یکی از متخصصین عفونی اطفال طی مصاحبه ای در رابطه با ابتلای کودکان به ویروس کرونا، اعلام کرد که طی نتایج به دست آمده از تحقیقات، کودکان نه تنها در معرض ابتلا به بیماری کرونا هستند بلکه می توانند ناقل این بیماری بوده و آن را به سایرین نیز انتقال دهند.

آیا کودکان باید ماسک بزنند؟

مطابق آنچه پیش تر به آن پرداختیم، بر خلاف تصور عوام، کودکان نیز به اندازه ی بزرگسالان در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند، پس آنها نیز نیازمند روش هایی برای محافظت از خود هستند.

ماسک زدن به طور کلی راهکار مناسب و ایمنی برای محافظت در برابر ویروس کرونا است اما اگر نحوه صحیح ماسک زدن رعایت نشود نه تنها مفید نیست بلکه می تواند نتیجه عکس هم داشته باشد.

در گروهی از کودکان، خصوصا کودکان کمتر از 5 سال، ممکن است یاد دادن نحوه صحیح ماسک زدن ممکن نباشد و کودکان در این زمینه دچار اشتباه شوند.

کودکان 6 تا 12 سال می توانند با نظارت و راهنمایی بزرگسالان از ماسک استفاده کنند و برای سنین بالای 12 سال هم دستورالعمل ها مانند بزرگسالان است.

البته باید توجه شود که در کودکان با شرایط غیر طبیعی، مثلا دارای معلولیت های ذهنی یا جسمی یا بیماری های پیش زمینه ای مانند مشکلات قلبی و تنفسی استفاده از ماسک بدون دستور پزشک به هیچ وجه توصیه نمی شود.

عدم ضرورت استفاده از ماسک درکودکان زیر 5 سال به معنی ایمن بودن آن ها از ویروس کرونا نیست و لازم است تا والدین بهداشت تنفسی این کودکان را کنترل کنند؛ برای مثال بعد از سرفه یا عطسه دست به چشمشان نزنند و مرتب دست هایشان را با آب وصابون بشویند.

چه ماسکی برای کودکان مناسب است؟

حال که به ضرورت استفاده از ماسک در کودکان پی بردیم، این سوال پیش می آید که ماسک در کودکان چه ویژگی هایی را باید داشته باشد؟ و بهترین ماسک برای مقابله با کرونا چیست؟

در رابطه با بزرگسالان جواب این سوال آسان است؛ چرا که آنها قادر به استفاده از ماسک n95 هستند اما این ماسک برای کودکان مناسب نیست و تنفس را برای کودکان سخت می کند.

مهم ترین نکته برای تهیه ماسک در کودکان این است که ماسک بتواند اندازه مناسبی داشته باشد و به خوبی روی صورت آنها قرار گیرد.

به طور کلی کودکانی که شرایط سلامتی مناسبی دارند می توانند از ماسک های غیر پزشکی و پارچه ای و دست دوز استفاده کنند، این نوع ماسک کودک باعث جلوگیری از ورود ویروس کرونا به محیط دهان و حوزه ی تنفسی آن ها می شود.

اگر والدین ماسک را تهیه می کنند لازم است تا نوعی اندازه ها را رعایت کنند که ماسک بینی، دهان و چانه کودک را به خوبی بپوشاند.

نوع ماسک در کودکان با شرایط نامساعد، مثلا سرطان یا بیماری های ضعف سیستم ایمنی، متفاوت است و توصیه می شود از ماسک های پزشکی استفاده کنند.

نحوه استفاده از ماسک کودک چگونه است؟

پروتکل های استفاده از ماسک در کودکان مشابه بزرگسالان است؛ یعنی قبل از ماسک زدن لازم است تا حداقل 20 ثانیه با الکل و یا 40 ثانیه با آب و صابون دستشان را ضدعفونی کنند.

علاوه بر آن، نحوه استفاده از ماسک در کودکان باید به خوبی به آنها آموزش داده شود.

کودکان باید بداند که نباید ماسک را با دست لمس کنند یا آن را لوله کنند یا پایین چانه شان بیاورند.

ممکن است کودکان متوجه نشوند که ماسک یه وسیله شخصی است و نباید آن را به دیگران بدهند یا از ماسک دیگران استفاده کنند.

در ادامه این مقاله به راهکارهایی برای آموزش استفاده کودکان از ماسک می پردازیم.

برای آموزش نحوه استفاده ماسک کودک برای مقابله با کرونا می توانید از روش های خلاقانه ای استفاده کنید.

ابتدا ماسک کودک را در دست بگیرید و در رابطه با اهمیت آن برای حفاظت از کودک صحبت کنید.

سپس نحوه قرار دادن آن را روی صورت به او نشان دهید و از او بخواهید مقابل آینه این کار را تمرین کند؛ همچنین می توانید برای آموزش نحوه استفاده از ماسک کودک از آنها بخواهید که به طور آزمایشی ماسک را روی صورت عروسک هایشان قرار دهند.

همچنین برای اینکه کودک احساس تعلق بیشتری به ماسکش داشته باشد می توانید از ماسک های تزیین شده و عروسکی استفاده کنید و یا طرح مورد علاقه کودک را روی ماسک گلدوزی کنید تا رغبت بیشتری به ماسک زدن داشته باشد.