مشاوره

اتیسم چیست؟

اتیسم-چیست

کودکان دارای اتیسم ممکن است شبیه بچه های دیگر باشند, اما اگر آنها را ببینید ممکن است از نظرتان از بعضی جهات متفاوت به نظر برسند. اتیسم یک تختلال رشدی عصبی است که بر رشد طبیعی مغز و در نتیجه عملکرد آن در حوزههای تعاملات اجتماعی, مهارت های ارتباطی و شناختی تاثیر می گذارد. هیچ کس نمی داند چرا بعضی افراد دارای اتیسم هستند و برای این مساله می تواند دلایل زیادی وجود داشته باشد.

از آنجایی که اتیسم یک طیف است و از حالت خفیف تا شدید را در بر می گیرد, هر فردی با فرد دیگر می تواند بسیار متفاوت باشد. ممکن است بازی کردن, پیدا کردن دوست و یادگیری چیزهای جدید برای آنها سخت باشد. بعضی از آنها ممکن است در حرف زدن, بیان افکارش یا فهمیدن آنچه دیگران می گویند مشکل داشته باشند.

کودکان دارای اتیسم ممکن است درباره موضوع مورد علاقه شان بیش از اندازه صحبت کنند ویا یک حرف را بارها و بارها تکرار کنند. بعضی بچه های دارای اتیسم به شیوه های عجیبی رفتار می کنند به طور مثال بال بال بزنند, دور خودشان بچرخند, بسیار بخندند و یا یک کار را بارها تکرار کنند. آنها ممکن است صداهای عجیب و غریب از خودشان دربیاورند و یا بی صدابنشینند و به دیگران نگاه نکنند. بعضی از آنها ممکن است در انجام بعضی کارهای خاص ضعیف باشند اما در انجام کارهای دیگر قوی باشند. برای مثال یک کودک دارای اتیسم ممکن است یک هنرمند بزرگ یا یک نابغه ریاضی باشد.

بعضی از بچه های دارای اتیسم ترجیح می دهند برنامه ها ثابت بمانند یا افراد همیشه روی صندلی های مشابه بنشینند. آن ها ممکن است وقتی چیزها تغییر می کنند اوقات سختی داشته باشند. تغییرات می توانند برای آن ها وحشتناک باشند برای همین ممکن است سعی کنند به دیگران بگویند که چه کاری انجام دهند یا کجا بنشینند. شما ممکن است فکر کنید آن ها خیلی زورگو هستند اما آنها فقط می خواهند با تغییر سازگار شوند. وقتی برنامه ها تغییر می کند و آن ها نمی دانند چه چیزی پیش خواهد آمد, ممکن است بسیار ناامید, غمگین یا عصبانی شوند.

آنها در موادی حساسیت کم و یا حساسیت زیادی به درد دارند. به بعضی از اشخاص, اشیا و یا فعالیت ها علاقه شدید و خاصی دارند. خودزنی و ضربه زدن به سر در بعضی موارد ممکن است دیده شود. آنها حساسیت زیادی به نور, صدا و لمس دارند.

برای اخذ نوبت مشاوره لطفا اینجا کلیک کنید.

چطور می توانیم به یک کودک دارای اتیسم کمک کنیم؟

– تفاوت های فرد دارای اتیسم را بپذیرید

– بدانید که بعضی از کودکان دارای اتیسم واقعا باهوش هستند ولی به شکل متفاوت.

– از وی در مقابل چیزهایی که او را اذیت می کند مراقبت کنید.

– با جملات کوتاه و کلمات ساده صحبت کنید و از اشاره های ساده صحبت کنید.

– برای درک بهتر از تصاویر استفاده کنید یا بنویسید.

– صبور باشید و بدانید فرد دارای اتیسم قصد اذیت و ناراحت کردن شما را ندارند.

– به او فرصت بیشتری بدهید تا به سوال شما پاسخ دهد یا یک فعالیت را به طور کامل انجام دهد.

– اینکه یک فرد دارای اتیسم نمی تواند صحبت کن به این معنی نیست که نمی تواند متوجه حرف های شما بشود.

ارزیابی و مداخلات درمانی

برای ارزیابی و تشخیص اختلال اتیسم بهتر از روانشناسان و روانپزشکان کودک و نوجوان کمک بگیرید.

یکی از مهمترین مداخلات درمانی برای کودکان اتیسم, کاردرمانی است. با این روش درمانی به کودک کمک می شود تا بهتر از اطلاعات دریافت شده از طریق حواس بهره ببرد. در کاردرمانی کودک اطلاعات را به روش های طبیعی و بازی دریافت می کند و از این راه به مغز او کمک می شود که با پیام های عصبی هماهنگ شود.

از دیگر مداخلات, گفتار درمانی است. افراد داری اتیسم در حوزه های ارتباطی (ارتباط کلامی و غیرکلامی) دچار مشکل هستند که مداخلات گفتار درمانی بر توانمند سازی زیربنایی مورد نیاز آنها تمرکز دارد.

هیچ درمان دارویی شناخته شده ای برای نشانگان اصلی اتیسم وجودندارد. درمان های مختلف دارویی برای مشکلات رفتاری، مشکلات خواب, مشکلات تغذیه و سایر مشکلات پزشکی(مانند تشنج) این افراد مورد استفاده قرار می گیرد.

برای اخذ نوبت مشاوره لطفا اینجا کلیک کنید.