کارآفرینی

10 بانوی کارآفرین ایرانی

10 بانوی کارآفرین ایرانی

10 بانوی کارآفرین ایرانی

ضرورت امر اشتغال و پیشرفت اقتصادی باعث شده است تا موضوع کارآفرینی به یکی از موضوعات مهم دنیای امروز تبدیل شود. در این مقاله قصد داریم 10 بانوی کارآفرین ایرانی را با شما آشنا کنیم.

زمانیکه از کارآفرین صحبت به میان می آید، منظور افرادی خلاق، ریسک پذیر، نوآفرین و دوستدار چالش است که با خلق یک کسب و کار یا پروژه، ایده ها را به واقعیت تبدیل می کند.

متاسفانه یکی از کلیشه های رایج و البته اشتباه در باب کارآفرینی این است که مردان کارآفرینان موفقی هستند.

اما این تصور ذهنی، یک تصور ذهنی کاملا اشتباه است و در حقیقت زنان کارآفرین زیادی هم در عرصه فعالیت‌های اقتصادی فعال هستند که در بسیاری از مواقع گوی سبقت را از همکاران مرد خود هم ربوده اند.

میزان تاثیرگذاری این بانوان به قدری زیادی است که سالانه و در جریان همایش های مختلف دولتی و غیر دولتی، از تعداد زیادی از این زنان موفق تقدیر و تشکر به عمل می آید.

به دلیل همین تاثیرگذاری و اهمیت، ما هم بر آن شدیم تا با معرفی فهرستی از 10 بانوی کارآفرین ایرانی، خوانندگان را بیشتر با این بخش از فعالان اجتماعی آشنا کنیم.

معرفی فهرستی از 10 بانوی کارآفرین ایرانی

10. مرضیه سنوئی محصل

یکی از زنانی که در میان زنان کارآفرین ایران می توان به او به عنوان یک نمونه موفق در صنعت غذایی اشاره کرد، خانم مرضیه سنوئی محصل است. این بانوی موفق که در زمینه شیمی تحصیل کرده است، در سال 1384 شرکت دارو سازی خود به نام شرکت اکسیر گل سرخ را تاسیس کرد.

خانم محصل علاوه بر تاسیس و مدیریت این شرکت موفق با عضویت در انجمن ها و موسسات مختلف هم تلاش کرده تا حضوری فعال و تاثیرگذار در همه جنبه های فعالیت اقتصادی داشته باشد.

از جمله این انجمن ها می توان به مواردی مانند انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان، انجمن گیاهان داروی، کانون کارآفرینان کشور، انجمن مدیران استان خراسان، شبکه ملی گیاهان دارویی و موارد بسیار دیگر اشاره کرد. همچنین این بانوی موفق تا کنون موفق به کسب عناوین، جوایز و تقدیرنامه های مختلفی مانند عنوان بانوی برتر صنعت هم شده است.

9. زلیخا عادلی

خانم کارآفرین نمونه دیگری که در این فهرست به او می پردازیم، خانم زلیخا عادلی است.

زلیخا عادلی تا مقطع کارشناسی تحصیل کرده و مدیریت آموزشگاه فنی و حرفه ای نگارستان متعلق به شرکت تعاونی و صنایع دستی فرش دستباف گل نگار ترکمن که در سال 1382 تاسیس شده است را بر عهده دارد و توانسته گام های ارزشمندی در جهت معرفی فرش ترکمن به بازارها بردارد.

عادلی عضو شورای آموزشی، طراح و ممیزی سوالات، عضو هیات امنای کانون کارآفرینان استان، رئیس کمیسیون بانوان کانون کارآفرینی استان گلستان، ناظر فنی نمونه، رابط و مشاور اداره تعاون شهرستان در فرمانداری، عضو انجمن کتابخانه عمومی است. او پیش از این نیز به عنوان کارآفرین برتر انتخاب شده است.

در حقیقت آمارها نشان می دهد که بیش از 90 درصد از افراد شاغل در این شرکت تعاونی، زیر نظر و مدیریت خانم عادلی به فعالیت مشغول هستند و همین موضوع سبب شده تا این بانو سابقه انتخاب به عنوان کارآفرین برتر را داشته باشد.

8. فاطمه مقیمی

بانوی دیگری که در این فهرست 10 بانوی کارآفرین ایرانی از آن نام می بریم، خانم دکتر فاطمه مقیمی است.

خانم مقیمی با تاسیس شرکت کشتیرانی و حمل و نقل بین المللی سدیدبار در سال 1368 کار خود را آغاز کرد و اکنون بیش از 36 خانم در شرکت او فعال هستند. مدیریت و تلاش خانم مقیمی باعث شده تا این بانو از طرف بانک توسعه اسلامی به عنوان کارآفرین برتر جهان اسلام در میان 56 کشور اسلامی انتخاب شود.

7. رخشان بنی اعتماد

نام بعدی در فهرست زنان کارآفرین موفق، نامی است که بسیاری با آن آشنا هستند؛ رخشان بنی اعتماد یک هنرمند تراز اول و بسیار محبوب است که همیشه در حوزه سینمای اجتماعی کار کرده و یک فیلمساز بسیار تاثیرگذار است. در فیلم های درخشان این بانوی هنرمند و خلاق، مسائل و مشکلات بانوان بسیار واقع بینانه و درست مطرح می شوند.

خانم بنی اعتماد از سال 1360 کار خود را به عنوان کارگردان، برنامه ریز، منشی صحنه، نویسنده، بازیگر، سرمایه گذار و تهیه کننده در دنیای هنر آغاز کرده است و توانسته تا کنون به موفقیت ها و جوایز زیادی هم دست پیدا کند. به این بانوی بزرگ سینما در گروه کالایی صنایع فرهنگی خلاق جایزه بانوی برتر داده اند.

6. آزاده داننده

از زنان فعال در عرصه فناوری اطلاعات که توانسته خود را به عنوان یک کارآفرین موفق معرفی کند، خانم آزاده داننده است.

خانم داننده که دارای مدرک کارشناسی علوم کامپیوتر است، در سال 1383 شرکت خود به نام شرکت فناوران اطلاعات بهاران را تاسیس کرد و از آن زمان تا کنون توانسته مجموعه تحت مدیریت خود را به یکی از شرکت های موفق و معروف این صنعت تبدیل کند.

داننده عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران، عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و عضو انجمن زنان کارآفرین است و محیط کاری مجموعه ای که مدیریت می کند کاملا زنانه و موفق است.

5. فریال مستوفی

یکی دیگر از خانم هایی که می توان به او به عنوان خانم کارآفرین نمونه اشاره کرد، خانم فریال مستوفی است.

خانم مستوفی با تاسیس مجموعه شرکت های هلدینگ KDD در سال 1372 وارد عرصه فعالیت های بخش معدن و صنایع معدنی شد.

این بانوی موفق از آن زمان تا کنون علاوه بر مدیریت این مجموعه موفق، سمت های مختلفی مانند عضویت در هیات نمایندگان اتاق های بازرگانی مختلف کشوری و استانی و ریاست بر بعضی از این هیات ها را هم بر عهده داشته است.

4. سهیلا سلشحور کردستانی

خانم دیگری که در این فهرست 10 بانوی کارآفرین ایرانی به او می پردازیم، خانم سهیلا سلحشور کردستانی است.

خانم کردستانی با در اختیار داشتن مدرک فوق دکترای تخصصی بیولوژی، در سال 1380 شرکت خود به نام کیوتک را تاسیس کرد که اکنون به یکی از شرکت های موفق (حتی در سطح جهانی) در حوزه پزشکی و دارویی تبدیل شده است.

خانم سلحشور علاوه بر مدیریت این مجموعه موفق توانسته است بیش از 22 مورد اختراع را به نام خود ثبت کرده و بیش از 50 مقاله را هم در مجلات معتبر ایرانی و بین المللی به چاپ برساند و همچنین دو کتاب هم در حوزه کاری اش دارد.

3. مرضیه مکرمی

خانم مرضیه مکرمی هم از دیگر زنان کارآفرین است که می توان به او به عنوان یک کارآفرین موفق اشاره کرد.

خانم مکرمی که در حوزه کشاورزی روستایی فعال است، در سال 1389 شرکت خود با عنوان صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی را در شهرستان مرودشت استان فارس تاسیس کرد.

این بانوی موفق، علاوه بر مدیریت این شرکت توانسته تا جوایز مختلفی مانند لوح تقدیر از فرمانداری مرودشت، لوح تقدیر از مشاور وزیر صمت در امور زنان و لوح تقدیر از جهاد کشاورزی مرودشت را هم به دست بیاورد.

2. یاسمن مویدی

خانم یاسمن مویدی هم از دیگر زنانی است که توانسته با ایجاد شغل برای بیش از 4000 زن، خود را به عنوان یک کارآفرین موفق در عرصه فعالیت های اقتصادی معروف کند.

این بانو مدیریت شرکت ورزشی موسسه صلح و دوستی بین المللی برای تونیک را بر عهده دارد که سابقه تاسیس آن به سال 1348 باز می گردد.

این خانم موفق علاوه بر اینکه مدیر عامل این شرکت است در چندین شرکت، موسسه و انجم بین المللی هم فعال است و تا کنون توانسته 2 جایزه ارزشمنده در حوزه کارآفرنی را هم کسب کند.

1. زهره صداقت سلطان آبادی

آخرین بانویی که در فهرست ده بانوی کارآفرین ایرانی از او نام می بریم، خانم زهره صداقت سلطان آبادی است.

خانم صداقت در سال 1385 شرکت خود به نام صداقت را تاسیس کرد که در زمینه منسوجات فعالیت دارد.

نکته مهم درباره شرکت خانم صداقت این است که تمام افراد شاغل در این شرکت از جمله زنان سرپرست خانوار یا زنان بدسرپرست به شمار می آیند.

او صادقانه یاور زنانی است که مشکلات عدیده ای داشتند و حالا بانوان نسبتا موفقی هستند و در کنار مدیرعامل خود برای رشد هر چه بیشتر واحدشان تلاش می کنند. سلطان آبادی عضو مجامع امور صنفی بانوان خیاط است و تاکنون جوایز مهمی را از استانداری خراسان گرفته است.