ارز دیجیتال

آشنایی با برخی از ارزهای دیجیتال

آشنایی-با-برخی-از-ارزهای-دیجیتال

آشنایی با برخی از ارزهای دیجیتال

رمز ارز، نام دیگر ارز دیجیتال است و نوعی پول به حساب می آید. این پول مجازی، جسم فیزیکی ندارد و صرفا با استفاده از فناوری های رمزنگاری شناسایی میشود.

تنوع ارز دیجیتال در بازار جهانی امروز بسیار زیاد است؛ بیتکوین، اتریوم، ریپل، استلار و دوج کوین از معروف ترین ارزهای دیجیتالی شمرده می‌شوند.

یکی از مهمترین محاسن و مزیت های استفاده از ارز دیجیتال این است که دو طرف میتوانند بدون هیچ واسطه ای از نقاط مختلف دنیا تبادل مالی داشته باشند.

کسانی که رمز ارز استخراج میکنند ماینر نامیده میشوند و هر چه تعداد این افراد بیشتر شود، مستقیما به رشد و ثبات شبکه کمک میکند.

بیتکوین

حدود ۱۳ سال پیش، بیتکوین به عنوان یکی از اولین نمونه های ارز دیجیتال توسط شخصی ناشناس با اسم مستعار ساتوشی ناکاموتو معرفی شد. در ابتدا بخاطر عدم شناخت کافی و دید منفی بازار و همچنین نوظهور بودن این فعالیت، توجه زیادی به آن صورت نگرفت. رفته رفته با افزایش دانش مردم، تقاضا برای دریافت رمز ارز بیتکوین زیاد شد، به طوری که از سال ۲۰۱۶ با یک رشد صعودی فوق العاده توانست جایگاه خود را تثبیت کند.

بیتکوین در حقیقت راه را برای دیگر ارز های دیجیتالی هموار کرد و امروز بازار بزرگ و متنوعی از این ارز ها در حال فعالیت هستند؛ با این وجود بیتکوین به عنوان اولین و معروف ترین ارز دیجیتال متقاضیان بیشتری دارد.

در مورد سازنده ی اصلی بیتکوین و بسیاری دیگر از ارز های دیجیتالی اطلاعات خاصی در دست نیست و اکثر آنها به صورت ناشناس تولید میشوند.
در مورد نحوه ی خلق شدن بیتکوین میتوان گفت با استفاده از روابط پیچیده ریاضی و با صرف وقت و انرژی این ارز استخراج میشود و نیازمند دانش فنی و تکنولوژی خاصی است.

کارکرد بیتکوین

بیتکوین، اتریوم و دیگر ارزهای دیجیتال، در مرزبندی هیچ حاکمیتی قرار نمیگیرند و امکان مبادله ی آنها برای همه فراهم است. همچنین این امکان را برای کاربران ایجاد میکند تا با حفظ حریم خصوصی و به صورت ناشناس تبادلات مالی خود را انجام دهند.

از طرف دیگر هیچگونه مالیاتی به این ارز دیجیتال تعلق نمیگیرد و شما تمام دارایی تان را برای خودتان دارید.

اتریوم

به عنوان دومین ارز دیجیتال محبوب دنیا، میتوان به اتریوم اشاره کرد. پلتفرم بلاکچین اتریوم این امکان را فراهم کرده تا از طریق ماین کردن یا خرید و فروش بتوانید به آن دست پیدا کنید.
اتریوم یک پلتفرم آزاد و غیر متمرکز است. به این معنی که هیچ شخصی به تنهایی مالک آن نیست و هرکس میتواند در اداره و تشکیل آن نقش داشته باشد.

در سال ۲۰۱۳ ایده ی خلق اتریوم توسط یکی از کارکنان در بیتکوین، با هدف برطرف کردن کاستی های آن مطرح شد و حدود یکسال بعد با جذب سرمایه گذار رسما فعالیت خود را آغاز نمود.

برای انجام هرگونه تبادل مالی در شبکه اتریوم از توکن‌ هایی معروف به توکن اتر استفاده میشود. اتر ها خود به واحد های کوچکتری به نام سابو تقسیم بندی میشوند که هر یک میلیون از آن یک اتر را تشکیل میدهند.

برخلاف بیتکوین، اتریوم علاوه بر هدف تبادلات مالی دیجیتال، برای انعقاد و اجرای قرارداد های هوشمند نیز استفاده میشود. همچنین تایید تراکنش در اتریوم بسیار سریع تر از بیتکوین است؛ به طوری که تایید تراکنش در اتریوم حداقل ۱۴ ثانیه و در بیتکوین حداقل ۱۰ دقیقه طول میکشد.

با وجود اینکه طرفداران بیتکوین بیشتر هستند و استفاده از این ارز دیجیتال به مراتب بالاتر از اتریوم است؛ اما گمان میرود میزان برق مصرفی در اتریوم پایین تر بوده و به صرفه تر است.
یکی دیگر از مزیت های اتریوم عدم محدودیت در عرضه است.

بیتکوین، اتریوم و دیگر ارز های دیجیتال با حذف واسطه از معاملات و حفظ حریم خصوصی افراد سعی دارند تا بدون تکیه بر حد و مرز های جغرافیایی فرایند های مالی را گسترش دهند.
از دیگر ارز های دیجیتال معروف میتوان به :

– لایت کوین

– زی کش

– دش

– ریپل

– مونرو

– بایننس

– استلار و… اشاره کرد