مشاوره

معرفی روانشناس کودک

معرفی-روانشناسی-کودک

یکی از دغدغه‌های اصلی والدین، شناخت درست کودک در حین دوران رشد است، اینکه فرزندان چطور به دنیا نگاه می‌کنند، چگونه یک مهارت جدید را یاد می‌گیرند و والدین چطور راهنمایی و نظارت درستی در فرایند یادگیری فرزندان داشته باشند، همه‌ی این‌ها بخشی از والدین شدن است که به هیچ‌عنوان راحت و آسان نیست.

در مراحل تدریجی رشد عوامل مختلفی تاثیر دارند به طور مثال ژنتیک، محیط و عوامل فرهنگی که همگی می‌توانند بر رشد کودک تاثیر داشته باشند. برای کودکان سخت است آنچه را که طی کرده‌اند و تجربه کرده‌اند توضیح دهند و بسیار سخت‌تر است که احساسات خود را تجزیه و تحلیل کنند و توضیح دهند.
اینجا جایی هست که یک روانشناس کودک می‌تواند کمک کننده باشد و اطلاعات بسیار مهم و باارزشی به شما بدهد. روانشناس کودک کسی است که روابط و تعامل کودک با والدین، خود (روانشناس) و دنیای بیرون را مشاهده می‌کند تا متوجه رشد ذهنی کودک شود.

روانشناس کودک به شما کمک می‌کند متوجه یک الگوی نرمال و سالم یا غیرنرمال و ناسالم باشید تا بدانید چطور با کودک بهترین ارتباط و تعامل را برقرار کنید و به کودک یاد دهید چطور از عهده مدیریت احساسات خود مثل اضطراب، خشم و .. بر بیاید.

روانشناس همچنین خیلی سریع می‌تواند متوجه رفتار ناسالم شود و ریشه مشکلات شایع رفتاری مثل اختلال یادگیری، اضطراب و بیش فعالی را پیدا کند و به کودک و والدین برای رفع این مشکلات و دیگر آسیب‌های آنها کمک کند. آنها همچنین می‌توانند به پیشگیری، ارزیابی و تشخیص تاخیرهای رشدی و ناهنجاری‌هایی مثل اتیسم کمک کنند.

روانشناس کودک می‌تواند به کودک شما کمک کند تا احساسات خود را بفهمد و به روش درست و سالمی آن‌ها را بیان کند.

روانشناسی کودک یکی از شاخه‌های مهم سلامت خانواده است. روانشناس کودک به والدین امکان می‌دهد که در مراحل رشد باعث پیشرفت کودک‌شان شوند و به پزشک یک نگاه عمیق‌تر نسبت به سلامت ذهن و مشکلات احتمالی یادگیری، اجتماعی و تاخیرهای رشدی که کودک می‌تواند با آن‌ها مواجه شود، می‌دهد.

برای اخذ نوبت مشاوره لطفا اینجا کلیک کنید.

اگر در مورد زمان یا موقعیت به موقع بیان مشکل و صحبت کردن با روانشناس مطمئن نیستید موارد زیر می تواند کمک کننده باشد:

از مواردی که به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید کی فرزند شما می تواند از یک درمان نفع ببرد:

– زمانی که فرزند شما با موقعیت های استرس زا سرو کار دارد(مواجه است) به طور مثال قلدری یا تمسخر توسط همسالان, جدایی و طلاق والدین, مشکلات سلامتی در خود یا دیگر اعضای خانواده, خواهر یا برادر جدید و یا نقل مکان کردن به یک مدرسه یا شهر جدید.

– وقتی مشکلات فرزند شما با بالا رفتن سن اش بدتر می شود به جای اینکه بهتر شود.

– هیجانات آنها بیشتر از مقدار و زمانی که شما انتظار دارید به وجود می آید و طول می کشد یا کودک شما به هنگام عصبانیت به اشیا محیط اطراف یا افراد ضربه می زند و آسیب می رساند.

– مشکلات احساسی که بعد از یک آسیب در خانواده مثل فوت, تصادف و یا سو استفاده جنسی و جسمی شروع شده است.

– وقتی شما متوجه یک تغییر بزرگ در خصوصیات شخصی وی می شوید به طور مثال وقتی فرزندتان بیشتر اوقات خود را در اتاق خود سپری می کند یا تکالیف درسی اش را انجام نمی دهد.

– وقتی اضطراب فرزند شما بیشتر و متفاوت تر از همسالان وی شده است به طوری که در فعالیت های مدرسه, تکالیف منزل و حتی هنگام خواب اختلال ایجاد می کند.

– زمانی که دوست پیدا کردن و نگهداشتن رابطه دوستی برای فرزندتان سخت شده است.

– زمانی که نمرات کودک شما افت پیدا کرده است یا کودک شما با رفتارهای خود در کلاس و توجه کردن و گوش کردن به کلاس درس مشکل دارد.
اگر هر کدام از این موارد در مورد کودک شما درست بود, یک درمانگر کودک می تواند به شما کمک کند.

یک درمانگر می تواند به کودک در موقعیت های سخت، مهارت های مقابله ای برای مدیریت احساسات آزاردهنده کمک کند؛ و همچنین به خانواده کمک کند که ارتباطی موجب پیشرفت برقرار کند.

تهیه و تنظیم: تارا ارجمند روانشناس کودک و نوجوان
گروه مشاوره آریاداناک
برای اخذ نوبت مشاوره لطفا اینجا کلیک کنید.